Міліція шкодує, що потурбувала Винничука через скаргу комуніста

П'ятниця, 27 січня 2012, 13:11

Працівники львівської міліції шкодують, якщо вони завдали незручностей письменнику Юрію Винничуку своєю перевіркою.

Про це йдеться у повідомленні сектору зв’язків із громадськістю ГУ МВС у Львівській області.

"До Міністерства внутрішніх справ надійшло звернення від депутата Верховної Ради Леоніда Грача з приводу вірша Юрія Винничука", - пояснює відомство.

"Працівники міліції дуже шкодують, якщо вони своїми законними діями по перевірці депутатського звернення спричинили письменнику якісь незручності", - заявляє міліція Львівщини.

Міліція запевняє, що "буде і в подальшому оберігати права і свободи громадян, усіх творчих людей, сподіваючись на плідну співпрацю із ними".

Як відомо, 23 січня до Винничука додому прийшли міліціонери і зажадали письмових пояснень із приводу його вірша "Убий під**аса", прочитаного декілька місяців тому в Києві на заході "Ніч еротичної поезії".

Підставою для цього стала скарга до Генпрокуратури депутата від Компартії Леоніда Грача, який вважає, що згаданий вірш є порнографічним твором, а також містить у собі заклики до насильницького повалення чинної влади. Депутат-комуніст написав звернення після листа політолога Володимира Бондаренка з приводу віршів Винничука.

Після того, як це стало відомо громадськості, Український центр Міжнародного ПЕН-клубу заявив про цензурування письменників і громадських активістів в Україні.

Текст вірша "Убий під**аса" поширюється в інтернеті, зокрема, його надрукував "Друг читача".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування