Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко хоче платити більше податків

Субота, 28 січня 2012, 11:39

Збільшення розриву між багатими і бідними в світі не залишає альтернативи зростанню оподаткування багатих.

Таку думку висловив журналістам у Давосі український бізнесмен, екс-міністр закордонних справ Петро Порошенко, який донедавна також очолював Раду Нацбанку.

"В Україні для цього є всі необхідні передумови і мотивації, немає політичної волі. Я думаю, вона з'явиться", - сказав він.

"Треба вводити податок на майно, потрібно робити в цих умовах прогресивну шкалу (податку на доходи фізичних осіб)", - додав бізнесмен, закликавши не спрощувати цю тему введенням лише якогось одного заходу.

На його думку, одна лише благодійність не допоможе скоротити існуючий розрив між багатими і бідними.

У той же час бізнесмен підкреслив, що кроки по зростанню оподаткування багатих повинні бути зваженими. "Потрібно скорочувати розрив між багатими і бідними, але при цьому всьому не дати піти фінансовим потокам у тінь", - зазначив Порошенко.

Як повідомлялося, в кінці 2011 року віце-прем'єр Сергій Тігіпко запропонував ввести податок на багатство, що передбачає, у тому числі збільшення верхньої ставки податку на доходи фізичних осіб з 17% до 20%, а днями прем'єр Микола Азаров висловився за збільшення цієї планки до 30-35%.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування