Колесніков радить готелям не завищувати ціни на час "Євро-2012"

Вівторок, 31 січня 2012, 14:12

Віце-прем'єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков рекомендує власникам українських готелів не встановлювати надмірні ціни на період Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це він заявив у вівторок на прес-конференції в Києві, відповідаючи на запитання про те, чи може держава якось вплинути на цінові пропозиції готелів для європейських уболівальників, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Вплинути може тільки ринок", - сказав Колесніков.

"Але я хочу сказати, що така спекулятивна модель поведінки у Південній Африці (під час проведення Чемпіонату світу 2010 року) призвела до того, що приблизно 20% уболівальників просто відмовилися (від заброньованих готельних номерів)", - зазначив він.

"Ми будемо зустрічатися з усіма власниками готелів у кожному з міст. Я хочу тільки застерегти готельний бізнес від того, що у випадку надмірного підвищення ціни можна прогадати", - заявив віце-прем'єр.

Колесніков наголосив, що уряд України пішов на повну відмову від податку на прибуток для готельного бізнесу.

"Я не бачу, які додаткові витрати ще можна вносити у вартість готелів", - вважає він.

При цьому Колесніков зазначив, що підвищення цін на готелі під час проведення подібних заходів – не тільки українське явище. Він навів у приклад Відень, у якому готелі підвищили ціну під час "Євро-2008" в 4 рази.

На думку віце-прем’єра, одним із методів боротьби з завищеними цінами на номери в готелях може бути моніторинг і складання "чорного списку" готелів, які не будуть рекомендовані для західних турагенцій під час проведення Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року й інших подібних заходів в Україні.

Як повідомлялося, у середньому, на період проведення "Євро-2012" місце в київському хостелі (у кімнаті на 6-15 осіб) на booking.com можна забронювати за ціною в 50 - 100 євро за ніч.

Двомісний туристичний намет у кемпінгу під Києвом пропонували за 55 євро за ніч. На червень місць у ньому вже у січні не було.

Також повідомлялося, що кімната в гуртожитках Київського національного університету ім. Шевченка коштуватиме від 153 євро за ніч.

Уболівальникам доведеться добре пошукати, щоб зняти номер на двох у тризірковому столичному готелі за 500 євро на добу (зазвичай такий номер у столиці коштує до 100 євро).

У Харкові в гуртожитках, санаторіях та пансіонатах можна було знайти кімнати ціною в 50 євро з людини – але й це за містом і зазвичай зі зручностями на коридорі.

Номер на 4-х на 10 днів у Харкові в першій половині червня оцінили, наприклад, у 188 тисяч гривень або 23 тисячі доларів, або 17 тисяч євро.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
15:27
РФ створює нову адмінеліту на окупованих територіях України – розвідка Британії
15:14
відеоНа Київщині через пожежу загинула жінка і дитина, ще двох дітей — врятували
Усі новини...