Могильов не свариться з кримським Меджлісом

П'ятниця, 10 лютого 2012, 09:17

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемільов намагається не згадувати старі конфлікти з прем'єр-міністром Криму Анатолієм Могильовим.

Про це він заявив в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ".

Коментуючи непрості стосунки з Могильовим під час перебування його керівником главку кримської міліції, Джемілєв сказав, що не згадує про конфлікти часів перебування Могильова в Криму на посаді начальника міліції, особливо після подій на Ай-Петрі в листопаді 2007 року.

"Ми виходимо з того, що його прислав до Криму глава держави. І контактуючи з ним, ми наче доводимо свою точку зору і до президента. На зустрічах ми старі конфлікти не згадували, а говорили тільки про деякі невідкладні питання", - підкреслив Джемільов.

"Ми зустрічалися з Могильовим всього два рази (з моменту його призначення) - на другий день після призначення його головою Радміну автономії і наприкінці минулого року. Це якщо не рахувати короткої зустрічі в Анкарі під час офіційного візиту президента до Туреччини в грудні 2011-го року", - додав він.

Джемільов уточнив, що не знає, хоче Могильов ослаблення Меджлісу чи ні.

"Напевно, все-таки хоче, оскільки попереду вибори. Але він, швидше, прагматик і знає, що реальної альтернативи Меджлісу поки немає", - вважає глава представницького органу кримськотатарського народу.

Реагуючи на репліку про те, що Меджліс останнім часом займає лояльну до влади позицію, Джемільов зазначив, що ніколи не переслідував мету бути опозиціонером.

"Тільки разом з владою ми можемо вирішувати питання відновлення політичних, культурних та соціальних прав свого народу ... Але ще з радянських часів ми звикли говорити те, що думаємо. Тому у нас завжди складнощі з владою. Але якщо зараз деякі наші заяви збігаються з думкою влади, то ми цьому тільки раді", - додав Джемільов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування