Кожем'якін: Тимошенко залишається у старій камері

П'ятниця, 10 лютого 2012, 11:58

У фракції БЮТ заявляють, що Юлію Тимошенко не перевозили до іншої камери в Качанівській колонії.

Про це сказав на брифінгу в п'ятницю лідер фракції Андрій Кожем'якін, посилаючись на інформацію, яку він має.

Він нагадав, що днями суд обмежив сторону Тимошенко в часі із ознайомленням по справі ЄЕСУ, а також вийшов термін запобіжного заходу, обраного для неї в зв'язку із обвинуваченнями по цій справі.

"Мені відомо тільки, що Юля Володимирівна зараз перебуває в тій же самій камері, яка розрахована на сім ув'язнених, але там зараз перебуває Юля Володимирівна і ще одна ув'язнена", - повідомив Турчинов.

"Тобто камера та сама, що і раніше", - заявив голова фракції.

Він також додав, що БЮТ ініціює проект постанови щодо обов'язкового виконання рекомендацій ПАРЄ відносно приведення українського законодавства до європейських норм, зокрема щодо декриміналізації окремих статей КК.

За його словами, депутати з фракції зустрілися з представниками МОЗу у зв'язку з підготовкою до обстеження Тимошенко іноземними лікарями.

"Вони приїжджають в понеділок. Це два спеціалісти з Німеччини з клініки "Шаріте" і п'ятеро канадійців. Стосовно представників Червоного хреста підтвердження поки немає", - заявив Кожем'якін.

Він також додав, що до складу делегації, опозиція пропонує включити, депутатів від БЮТу і НУНСу, які мають медичний фах.

"Міністерство немає особливих заперечень проти цього. Їм лише потрібно згода Юлії Володимирівни на це і цей дозвіл скоріше за все буде отримано в понеділок", - підсумував голова фракції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування