Тимошенко залишили в тій же камері на її "прохання" - тюремники

П'ятниця, 10 лютого 2012, 12:55

Незважаючи на зміну статусу зі слідчо-арештованої на засуджену, Юлія Тимошенко не переведена в загальну камеру Качанівської колонії.

Про це повідомив перший заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби в Харківській області Євген Бараш.

"На її прохання начальник колонії залишив її в тому ж приміщенні, у якому вона перебувала, з тією ж засудженою, з якої була... На її прохання їй також залишено її одяг", - сказав Бараш.

Він зазначив також, що як засуджена Тимошенко має право на одне короткострокове (до 4-х годин) побачення на місяць, а також одне тривале побачення з близькими родичами раз на три місяці.

Бараш запевнив, що обмежень допуску до Тимошенко для її захисника Сергія Власенка не буде. "Той час, який був у нього для побачень із Юлією Володимирівною як зі слідчо-арештованою, залишиться і як для засудженої", - підкреслив він.

Бараш повідомив також, що поки залучати екс-прем'єра до виправних робіт не планується.

"Тепер їй надається можливість ознайомитися з матеріалами кримінальної справи, тому в цей момент вона працювати поки не буде", - сказав він.

Інформацію про те, що Тимошенко не переведена в іншу камеру, підтвердив і лідер фракції "БЮТ-Батькіщина" Андрій Кожем’якін.

Як повідомлялося, після етапування Тимошенко 30 грудня до Харкова з Київського СІЗО вона була поміщена в сектор слідчого ізолятора при Качанівській колонії, оскільки на той момент Служба безпеки України розслідувала справу корпорації "Єдині енергетичні системи України" й домоглася судового рішення про її утримання під вартою.

Говорячи про умови утримання екс-прем'єра, начальник Качанівської виправної колонії Іван Первушкін зазначив, що загальна площа камери становить 37,5 м.кв., житлова - 31 м.кв. У камері окремий санвузол - унітаз, біде, умивальник і душова кабінка. Камера розрахована на 7 осіб, але в ній, крім екс-прем'єра, перебуває лише одна жінка.

Первушкін підтвердив, що за Тимошенко ведеться відеоспостереження.

8 лютого начальник Головного слідчого управління СБУ Іван Дерев’янко заявив, що спецслужба не бачить доцільності у продовженні арешту екс-прем'єра в кримінальній справі щодо корпорації "ЄЕСУ".

З 9 лютого Тимошенко була переведена в статус засудженої.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...