Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма каже, що дізнався багато нового з матеріалів справи Гонгадзе

П'ятниця, 10 лютого 2012, 15:19

Щоб дізнатися правду про смерть Георгія Гонгадзе, треба знати, хто стояв за Миколою Мельниченком.

Про це сказав екс-президент Леонід Кучма 10 лютого під час круглого столу, повідомляє "Телекритика".

"Я сьогодні набагато більше проінформований, ніж був інформований, коли був президентом. Коли я прочитав протоколи допитів, то взявся за голову. Все, що відбувалося навколо мене, тобто оці таємні диктофонні записи, знали основні діючі особи держави. Так ось просте питання, кому це було потрібно?", - запитав Кучма.

За його словами, це було потрібно для його дискредитації перед президентськими виборами 1999 року та після них.

"Вони шукали, за що потрібно зачепитися, щоб з'їсти мене з тельбухами. Не вийшло. Тому почали шукати щось інше. Скажіть, чому після дня, коли зник Гонгадзе, не оприлюднювалися інші таємні записи? Записувати ж не переставали. Тому що все це було зроблено на замовлення", - переконаний екс-президент.

"Я ставлю просте запитання: навіщо мені, людині, яка щойно обралася президентом на другий термін, у якої попереду було 5 років президентства, опускатися, вибачте, до найстрашнішої трагедії? Тим паче він же не був головним критиком, і не він писав, він просто розміщував", - зазначив Кучма.

На запитання журналіста, чи він уже знає, хто стоїть за Мельниченком, президент сказав: "Я вже давно знаю, що в Україні три українці і два гетьмани. У нас усі хочуть влади".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування