Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров про Митний союз: або "3+1", або ніяк

Субота, 11 лютого 2012, 11:38

Прем'єр Микола Азаров вважає формат "3 +1" єдино можливим для співпраці України з Митним союзом.

Про це він заявив на зустрічі з членами клубу головних редакторів країн СНД, Балтії та Грузії в суботу в Києві, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми запропонували нормальний формат співпраці "3 +1". Нам кажуть: "Ні, такий формат нам не підходить". Я сподіваюся, що рано чи пізно такий формат буде прийнятий, тому що по-іншому просто не може бути", - сказав прем'єр.

"Три країни уклали договірну базу. Ми ці 120 договорів не вивчали. Ми повинні провести нові переговори і сказати, що ось цей пункт нас не зовсім влаштовує. Давайте ми з вами з'ясуємо - і вам буде краще, і нам буде корисно. Якщо нам відмовлять, значить, ми на цьому розмову і закінчимо. А якщо ми почнемо процес взаємних переговорів - крок за кроком будемо рухатися в позитивному напрямку", - додав Азаров.

На думку прем'єра, прагнення України відновити партнерські відносини з Росією та країнами СНД жодним чином не може позначитися негативно на євроінтеграції України.

Він нагадав, що Україна виступає за створення зони вільної торгівлі як з сторонами СНД, так і з ЄС, а також з низкою інших країн.

Крім цього, говорячи про Митний союз, Азаров додав, що на двосторонньому рівні україно-російських відносин "ніхто нікого не змушує кудись вступати".

"Політичне керівництво України і політичне керівництво Росії не використовує аргумент такого роду: якщо ви не вступите туди-то, то буде ось так от", - сказав він.

Глава українського уряду зазначив, що питання інтеграційної політики України визначаються, насамперед, перспективами її економічного розвитку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: