Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка заперечують тиск на спостерігачів

Четвер, 16 лютого 2012, 15:07

Прес-секретар екс-президента Віктора Ющенка Ірина Ванникова спростовує звинувачення з боку Юрія Луценка про тиск на грузинських спостерігачів на виборах 2010 року.

Так вона прокоментувала "Українській правді" заяву Луценка, яку він виголосив в останньому слові на судовому процесі в четвер.

"Такі звинувачення на адресу Ющенка виходять за межі здорового глузду", - зазначила Ванникова.

"З таким же успіхом можна стверджувати, що Ющенко допомагав свого часу Тимошенко і Януковичу створювати коаліцію Партії Регіонів та БЮТ  чи їхній спільний антидемократичний проект Конституції", - зазначила вона.

"Шила в мішку не сховаєш, особливо в Україні після Майдану", - підкреслила прес-секретар Ющенка.

Вона висловила упевненість, що якби мали місце масові фальсифікації, як у 2004 році, "ця інформація обов’язково була б оприлюднена, в тому числі – і представниками МВС, завдяки зусиллям яких ці вибори пройшли на належному рівні".

"Наскільки мені відомо, понад тисяча грузинських громадян виявила бажання бути спостерігачами занадто пізно, коли вже добіг кінця термін реєстрації, встановлений українським законодавством, а їх документи не були оформлені як належить", - сказала вона.

"Рішення щодо відмови у реєстрації на цій підставі було прийнято не президентом України, і не президентом Грузії, а українською ЦВК – колегіально, у відповідності до законів і неодноразово тоді коментувалося", - додала Ванникова.

За її словами, усі, хто виявив бажання контролювати демократичність українських виборів і не встиг цього зробити вчасно, були зареєстровані для спостереження у другому турі.

Вона нагадала, що Ющенко неодноразово підкреслював, що одним із своїх завдань на посаді президента бачить проведення в Україні чесних виборів.

"Незважаючи на критику на адресу Ющенка, я бажаю Юрію Луценку справедливого, чесного суду та якнайшвидше вийти на волю", - зазначила також вона.

 Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування