Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На оголених "FEMENок" завели дві справи і вліпили штраф

П'ятниця, 17 лютого 2012, 14:23

Органи прокуратури порушили дві кримінальні справи у відношенні активісток руху "FEMEN" за хуліганство і наругу над прапором Індії у посольстві цієї країни у Києві.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Відомство нагадує, що в середині січня оголені представниці феміністського руху проникли на балкон резиденції посла Індії і розгорнули банер, а також скандували гасла образливого для працівників посольства змісту.

"Після цього молоді жінки зняли з флагштоку національний прапор Індії, нанесли ним кілька ударів по вікнах та дверях Посольства, а потім кинули його на землю", - зазначає МВС.

За вчинення протиправних дій активістки руху були затримані та доставлені до Шевченківського райуправління ГУ МВС у Києві, після допиту їх відпустили.

За результатами перевірки матеріалів щодо інциденту органи прокуратури порушили кримінальну справу відповідно до ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Цю справу розслідує слідчий відділ Шевченківського РУ ГУ МВС у Києві.

Стосовно керівника даної громадської організації було складено адміністративний протокол за ч. 2 ст. 185-1 (Порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Протокол складено на підставі того, що органи влади не були поінформовані належним чином про проведення цієї акції. Матеріали про адміністративне правопорушення направлені до Шевченківського райсуду Києва.

15 лютого суд визнав керівника вказаної жіночої організації винною у скоєнні правопорушення та наклав на неї штраф.

16 лютого Генпрокуратура порушила кримінальну справу відповідно до ч. 2 ст. 338 (Наруга над державними символами) ККУ. Її розслідує Слідче управління ГУ МВС у Києві.

У свою чергу, "FEMEN" стверджує, що 18 січня вони "атакували резиденцію посла Індії на знак протесту проти образливих висловлювань МЗСу Індії на адресу жінок України, Росії й Киргизстану".

"МЗС Індії рекомендував своїм дипломатичним представництвам у країнах СНД ретельніше перевіряти громадянок зазначених держав при видачі віз, через їхню схильність до заняття проституцією. FEMEN вважає образливими подібні заяви", - пояснює рух.

"FEMEN" також упевнений в "ідіотичності мотивів кримінальної справи" і наполягає на своєму праві проводити акції протесту "де завгодно й коли завгодно".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування