Російський санлікар вирішив, що підозри українців – це "авітаміноз"

Середа, 22 лютого 2012, 09:41

Керівник Росспоживнагляду, головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко не бачить серйозних перешкод для розв'язання "сирної проблеми" з Україною.

Про це він сказав у середу "Інтерфаксу".

"Перешкода одна – неухильне дотримання російського законодавства, яке регламентує якість молочної продукції, зокрема, сирів, а також законодавства у сфері захисту прав споживачів", - заявив Онищенко.

"При виконанні цих умов проблема буде вирішуватися", - запевнив він.

За словами голови Росспоживнагляду, "жодних штучних перешкод і не було" з боку Росії.

"Усі їхні (українські) підозри й припущення можна пояснити лише весняним авітамінозом", - заявив Онищенко.

Він сказав, що російська санітарна служба продовжує контроль над якістю української сирної продукції. Крім того, Росспоживнагляд у щоденному режимі проводить консультації з українською стороною для вирішення "сирної проблеми".

"Сьогодні нам привозять великий пакет документів від заводів, які повинні пройти документарну перевірку. Після їх отримання ми приступаємо до експертизи", - сказав Онищенко.

Раніше повідомлялося про трьох українських виробників, чиї сири заборонені до ввезення в РФ. Потім цей список був розширений. Претензії до українських сирів Онищенко пояснював тим, що вони не відповідають російському техрегламенту на молоко й молочну продукцію.

Українська сторона ж заявляла, що українські сири відповідають стандартам, а причина "сирного конфлікту" політична.

А прем'єр-міністр України Микола Азаров припускав, що конфлікт викликаний лобіюванням російських виробників у російській владі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...