Американський суд просять не чекати приїзду Тимошенко

Середа, 22 лютого 2012, 11:47

Компанія UTICo, що вимагає стягнути з Тимошенко 18,3 млн. доларів, просить суд Нью-Йорка розглянути позов за відсутності відповідача.

Відповідне клопотання, подане адвокатами компанії до суду, є в розпорядженні Української правди.

Це клопотання написане у відповідь на прохання захисту Тимошенко від 9 лютого, у якому він просить головуючого на процесі суддю Пола Кротті не проводити суд під час відсутності представника відповідача.

"Клопотання має бути відхилене. 33 дні затримки (у реакції адвоката Тимошенко не проводити суд без неї) після дедлайну не мали поважних причини. Суд не повинен потурати тому, що Тимошенко проявляє неповагу до американських і українських судів, відмовляючись брати документи, і використовує медіа для політизації судового провадження", - йдеться в клопотанні.

"16 грудня 2011 року Тимошенко була вручена повістка згідно з Гаазькою конвенцією. Її відповідь мала надійти до 6 січня 2012 року. 7 лютого судовий клерк видав свідоцтво про те, що відповіді від відповідача в належний термін не надійшло. Тільки 9 лютого - через 33 дні після крайнього строку - до суду надійшло клопотання від адвоката МакКалліона", - зазначається в документі.

Як відомо, 4 листопада минулого року UTICo направила до суду Нью-Йорка позов до Тимошенко з вимогою відшкодувати борг у розмірі 18,3 млн доларів. 

9 грудня 2011 року до Шевченківського райсуду Києва надійшло на виконання доручення Окружного суду Північного округу Нью-Йорку про вручення документів Тимошенко.

Через тиждень, 16 грудня 2011 року Лук'янівському слідчому ізоляторі їй спробували вручити повістку до нью-йоркського суду і позов UTICo.

Як сказано в акті, складеному співробітниками СІЗО, Тимошенко "без будь-яких пояснень відмовилась отримувати перелічені в цьому акті документи".

10 січня 2012 року Шевченківський райсуд легітимізував всю процедуру. "Документи, що підлягають врученню за дорученням іноземного суду, вважаються врученими", - сказано в рішенні суду.

 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...