Коломойський розповів, що хабарі у футболі - $300 тисяч за матч

Понеділок, 27 лютого 2012, 13:45

Бізнесмен і власник футбольного клубу "Дніпро" Ігор Коломойський заявляє, що судді отримають хабарі у сумі 300 тисяч доларів від за матч.

Про це він заявив минулої неділі, на власному каналі "2+2", у програмі "Профутбол", повідомляє Champion.

"У нас є обслуговуючий персонал, який погано нас обслуговує - це суддівський корпус. Він вбиває інтригу, видовище, процес", - заявив він.

"Судді отримують непогані гроші - 100 тисяч гривень за матч, 12 тисяч доларів. Головний арбітр тисяч 6, бічні по 3, напевно, отримують, ну або в якійсь приблизній пропорції. Гроші начебто непогані, два матчі проведеш за місяць - отримаєш гарну зарплату, у нас зазвичай в Україні такі гроші не отримують", - стверджує Коломойський.

Водночас, за його словами, за недобросовісне суддівство платять набагато більше грошей – майже 300 тисяч доларів.

"Арифметика проста - бюджет клубу в першій шістці від 20 до 100 мільйонів, правильно? У цих межах. Тепер давайте подумаємо: якщо у нас 30 матчів, і в кожному матчі на суддю витратити 300 тисяч доларів - це буде 9 мільйонів. Набагато дешевше, ніж витрачати 60 і можна 100% результат отримати", -заявив він.

"300 тисяч це великі гроші, а цифри, я вас запевняю, фігурують на цьому рівні - 100, 200, 300", - розповів Коломойський.

Окрім того власник "Дніпра" знає і президентів клубів, які дають ці хабарі.

"Розмовляєш з одним президентом, мовляв, навіщо ви там подібні речі робите. Він: "По-перше, ми не робимо, а по-друге, нехай Суркіс піде з Федерації", - заявив власник "Дніпра".

"З третім говориш, а він: "Як же мені боротися, якщо інший робить те ж саме". Це замкнуте коло, тут потрібні інші заходи. Я вважаю, що тут козлами відпущення повинні стати арбітри, - зауважив Коломойський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування