Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна вирішуватиме "сирну проблему" в СОТ

Середа, 29 лютого 2012, 13:09

Україна має намір звернутися до Світової організації торгівлі (СОТ) для вирішення конфлікту з РФ з приводу якості українських сирів.

Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, пише УНІАН.

"Так, ми апелюватимемо, раз така ситуація. Єдине, що Росія - ще не повноцінний член СОТ, вони лише з липня місяця стають повноцінними. Зрозуміло, що у них будуть зобов`язання також у цьому плані", - сказав Присяжнюк.

"Складна ситуація із сирами. Я, принаймні, здивований. Ми зараз збираємо молокопереробні підприємства і прийматимемо якесь рішення", - сказав міністр.

Він зазначив, що нинішня ситуація призвела до здешевлення цін на закупівлю молока у населення.

"Ми не спостерігаємо поки що здешевлення сирів усередині країни, бо, все-таки, сир – продукт тривалого зберігання. А от закупівельні ціни на молоко катастрофічно знизилися", - зауважив Присяжнюк.

За його словами, закупівельні ціни знизилися з 2,80-2,90 гривні до 2 гривень за літр.

Як відомо, на початку лютого Росспоживнагляд заборонив ввезення сирів трьох українських підприємств: ПП КФ "Прометей" (Чернігівська обл.), АТ "Пирятинський сир завод" (Полтавська обл.), ТОВ "Гадячсир" (Полтавська обл.).

З 27 лютого Росія ввела заборону на імпорт сирів Баштанського і Лозовського сирзаводів, "Бель Шостка Україна" і Хмельницької маслосирбази. При цьому Росспоживнагляд не повідомив про причини такого рішення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування