Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович-молодший хоче задовольнити всіх

Середа, 29 лютого 2012, 13:11

У Мiнiстерствi внутрiшнiх справ створено робочу групу з питань захисту прав iнтернет-користувачiв.

Про це повiдомлив урядовий портал у вiвторок.

"Члени цiєї групи повиннi будуть знайти "точку балансу" мiж iнтересами власникiв авторських та сумiжних прав на об'єкти iнтелектуальної власностi, а також громадян - користувачiв ресурсiв глобальної мережi Iнтернету", - йдеться в повiдомленнi.

З цiєю метою учасники робочої групи спочатку вивчать ситуацiю в українському суспiльствi щодо цього питання, а потiм напрацюють необхiдний пакет змiн до вiтчизняного законодавства.

Фото прес-служби МВС

За словами мiнiстра внутрiшнiх справ Вiталiя Захарченка, ситуацiя, що склалася навколо одного з популярних українських веб-ресурсiв, - це лише вiдображення глобальних подiй, пов'язаних з ухваленням так званого "антипiратського" законодавства.

За його словами, йдеться про конфлiкт мiж iнтересами правовласникiв об'єктiв iнтелектуальної власностi та iнтернет-користувачiв.

Народний депутат Вiктор Янукович зазначив, що ця проблема є проблемою свiтового рiвня, i його як громадянина не може не хвилювати це питання, а як народний депутат вiн має намiр всебiчно сприяти вирiшенню цiєї проблеми.

Фото прес-служби МВС

"Разом ми створимо принципово нову модель спiвпрацi, яка задовольнятиме користувачiв, правовласникiв та державу, зробимо законодавство максимально прогресивним", - зазначив вiн.

"Упевнений, що Україна має задавати темп розвитку IT-iндустрiї у свiтi. I нинi в нашої держави є унiкальна можливiсть створити ефективну нацiональну стратегiю розвитку Iнтернету", - підсумував Янукович.

Як відомо, 3 лютого Янукович направив депутатський запит на iм'я Захарченка з метою з'ясувати на яких пiдставах було заблоковано iнтернет-ресурс "EX.UA".

Раніше "Українська правда" публікувала статтю Януковича-молодшого про перспективи української ІТ-індустрії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...