Суд над Пукачем знову пішов думати, чи робити слухання відкритим

Понеділок, 12 березня 2012, 12:04

Печерський райсуд знову відклав вирішення клопотання про слухання справи Олексія Пукача у відкритому режимі.

Наступне засідання призначено на 19 березня.

За словами захисника Мирослави Гонгадзе Валентини Теличенко, цього разу судові знадобилося з’ясувати, чи закінчено досудове слідство щодо замовників та у справі Юрія Кравченка.

Суд надіслав відповідний запит до Генпрокуратури.

"Дуже важко дається судові вирішення цього клопотання. Я не хочу робити висновок, що суд шукає яку-небудь формальну підставу слухати справу в закритому режимі", - сказала Теличенко.

"Спочатку суд вирішив слухати справу в закритому режимі, пославшись на державну таємницю. Тепер з’ясовує, чи не зашкодить відкритий розгляд досудовому слідству", - додала вона.

За словами захисника, досі в Україні не було прецеденту обмеження доступу громадськості в судову залу через те, що виділену справу ще не передано до суду, "та й справа щодо виконавців убивства Гонгадзе слухалася переважно у відкритих засіданнях, попри те що Пукач на той час був у розшуку і мав доступ до газет, телебачення та інтернету".

"Якщо суд винесе рішення про слухання справи Пукача й надалі в закритому режимі, пославшись на незакінченість досудового слідства, в Україні і за її межами це буде розцінено як ознака упередженості суду та тиску на суд. Це буде грубе порушення європейських стандартів і лише додасть ще один аргумент проти України при вирішення питання про застосування санкцій у зв’язку зі зловживаннями правосуддям у нашій державі", - заявила Теличенко.

Як відомо, раніше вона подала клопотання про проведення судових засідань у справі Пукача у відкритому режимі.

Попереднього разу суд відклав засідання для розгляду цього клопотання до 12 березня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...