Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Скандал навколо російського фільму здійняли задля кращого прокату?

Вівторок, 13 березня 2012, 13:05

У Державному агентстві з питань кіно заявляють, що заборони прокату російського фільму "Серпень. Восьмого" не існує, а відповідну інформацію називають піаром.

Про це йдеться у заяві прес-служби Держкіно.

"Стрічка Файзієва не отримувала державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільму на території України, оскільки станом натепер триває передбачений законом 10-денний термін розгляду документів", - заявили у відомстві.

За інформацією Держкіно, наразі триває 10-денний термін розгляду документів, "тому поширена у ЗМІ інформація щодо відкликання прокатного посвідчення фільму "Серпень. Восьмого" та заборони прокату фільму не відповідає дійсності".

"Навряд чи потрібно зчиняти скандал навколо прокату цього фільму. Ми розцінюємо ситуацію, що склалася, як вдалий піар-хід дистриб'юторів задля підвищення популярності картини. Жодного політичного підґрунтя або іншої причини на сьогодні немає. Все розглядається у робочому порядку", - заявив перший заступник голови Держкіно Сергій Сьомкін.

Як відомо, раніше Мінкульт теж заявив, що не забороняв прокат фільму "Серпень. Восьмого".

Раніше прокатники заявили, що фільм знято у зв’язку з забороною Мінкульту.

З вимогою заборони фільму до міністерства культури звернулися ВО "Свобода" і грузинська діаспора, які мотивували це тим, що "Август. Восьмого" розпалює міжнаціональну ворожнечу.

Фільм "Серпень. Восьмого" розповідає про війну Росії з Грузією у 2008 році. Торік фільм про ці події випустив і Голлівуд.

Українська правда  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування