Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росспоживнагляд знов надумав їхати до українських сироварів

Вівторок, 13 березня 2012, 15:34

Держветфітослужба очікує наприкінці березня проведення фахівцями Росспоживнагляду інспекції українських виробників сиру, експорт якого заборонено до РФ.

Про це повідомив на прес-конференції голова Держветфітослужби Іван Бісюк, пише УНІАН.

"Ми вже отримали листа від керівництва Росспоживнагляду з тим, що з 19 по 21 березня буде проінспектовано "Гадячсир", а з 26 по 30 березня буде проінспектовано Менський завод і "Пирятин", - сказав він.

Бісюк зазначив, що робота з Росспоживнаглядом відпрацьована, процес діалогу налагоджено, і висловив надію, що найближчим часом інспектори Росспоживнагляду також проінспектують інші підприємства, експорт продукції яких заборонено на сьогодні до РФ.

Як відомо, на початку лютого Росспоживнагляд заборонив ввезення сирів трьох українських підприємств: ПП КФ "Прометей" (Чернігівська обл.), АТ "Пирятинський сир завод" (Полтавська обл.), ТОВ "Гадячсир" (Полтавська обл.).

З 27 лютого Росія ввела заборону на імпорт сирів Баштанського і Лозовського сирзаводів, "Бель Шостка Україна" і Хмельницької маслосирбази. При цьому Росспоживнагляд не повідомив про причини такого рішення.

Росспоживнагляд вже анонсував візит до українських сировиробників для проведення інспекції, проте пізніше відмінив її через начебто обурливі висловлення українських високопосадовців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування