Герман не звільнять навіть за рішенням суду - Мінюст

Четвер, 15 березня 2012, 07:24

Вищий адміністративний суд не може зобов'язати президента звільнити свого радника Ганну Герман.

Про це у заявила перший заступник міністра юстиції Інна Ємельянова, коментуючи позов донецького адвоката Володимира Оленцевича до Вищого адміністративного суду з вимогою зобов'язати президента звільнити Герман.

"Я думаю, хоч суд і прийняв цю справу до розгляду, судову перспективу вона навряд чи має. Він (Оленцевич) вимагає, щоб суд прийняв рішення зобов'язуючого характеру. Але на сьогоднішній день це право президента визначати як склад адміністрації, так і склад його радників і помічників", - сказала Ємельянова Укрінформу.

На її думку, подібні вимоги є "повним нонсенсом".

"А завтра він подасть в суд і скаже що народний депутат, припустимо, Іванов, на його думку, дискредитує звання представника вищого законодавчого органу держави і треба достроково припинити його повноваження. Так можна довести ситуацію до абсурду", - вважає перший заступник міністра юстиції.

Як відомо, Вищий адмінсуд узяв до провадження позов донецького адвоката Володимира Оленцевича, яким він просить суд зобов'язати Главу держави Віктора Януковича звільнити з Адміністрації Президента Ганну Герман. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування