Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справу тих, хто нібито готував замах на Путіна, передали в Київ?

Вівторок, 20 березня 2012, 10:07

Слідчі управління СБУ в Одеській області передали колегам у Київ кримінальну справу у відношенні затриманих в Одесі громадян Росії, підозрюваних в організації замаху на Володимира Путіна.

Як розповіло "Інтерфаксу-Україна" джерело в правоохоронних органах, також слідство додало в розслідувану справу класифікацію за кількома новими статтям КК України, у т.ч. за ч.3 ст.258 (терористичний акт, скоєний групою осіб, який призвів до смерті людини).

Інші статті, які з’явилися в кримінальній справі, джерело назвати не змогло. Також співрозмовник агентства не зміг повідомити, що послужило підставою для появи в кримінальній справі нових статей.

Раніше інше джерело розповіло, що слідство поки не може довести, що затримані в Одесі громадяни РФ справді готували теракт проти Путіна.

Ще менш достовірний співрозмовник агентства тоді назвав версію про підготовку замаху на голову Чеченської республіки Рамзана Кадирова.

Як повідомлялося, 4 лютого в Одесі були затримані передбачувані злочинці, які були у міжнародному розшуку. Ці особи, які мають російське громадянство, підозрюються в підготовці замаху на Путіна після президентських виборів у РФ.

В одеській квартирі, яку знімали підозрювані, 4 січня стався вибух і пожежа, пізніше там були знайдені елементи саморобних вибухових пристроїв.

Руслан Мадаєв загинув, Іллю П’янзіна, який вижив, допитали. Третій учасник банди – Осмаєв, який із 2007 року перебував у міжнародному розшуку – був затриманий українським спецназом.

Одеська міліція 18 січня розсилала орієнтування й на Адама Осмаєва 1981 р.н., і на його батька Асланбека Осмаєва 1961 р.н. (обидва - уродженці Чеченської республіки РФ).

27 лютого в СБУ підтвердили інформацію, що російські й українські спецслужби запобігли планам терористів, затриманих в Одесі: ті нібито готували замах на прем'єра Росії Путіна після президентських виборів у РФ.

"Інтерфакс-Україна", "Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування