Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Конго обстріляли українських вояків

Середа, 21 березня 2012, 18:46

У Конго невідомі обстріляли вертоліт Мі-24 з українським екіпажем зі складу Місії ООН у цій країні.

Внаслідок обстрілу отримав вогнепальне поранення у ногу бортовий перекладач капітан Сергій Васьківський, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Його терміново було доставлено у військовий шпиталь індійського миротворчого контингенту, де було надано кваліфіковану хірургічну допомогу. Стан пораненого миротворця оцінюється як стабільний", - уточнили у відомстві.

З метою з’ясування усіх обставин події у Міноборони створено оперативну групу на чолі з першим заступником начальника Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу ЗС України генерал-майором Олександром Сирським.

Як відомо, 22 грудня 2011 року Верховна Рада схвалила рішення президента про направлення миротворчого контингенту для участі України в місії ООН зі стабілізації ситуації в ДР Конго, в якому мова йде про направлення 200 українських військовослужбовців.

Фінансування витрат, пов'язаних з участю українських миротворців зі стабілізації в ДР Конго, здійснюється за рахунок коштів державного бюджету України з подальшим компенсуванням цих витрат ООН.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна" в даний час в Конго знаходиться 157 українських миротворців та 4 вертольоти Мі-24 Збройних сил України служать у складі місії ООН в цій країні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування