Комфорт подорожей Януковича, Литвина і Азарова вдвічі дорожчий за центри томографії

Четвер, 22 березня 2012, 10:23

Вартість чартерних перельотів президента, прем'єра та спікера минулого року склала 40 мільйонів гривень.

Про це ідеться у відповіді адміністрації президента на запит Української правди.

"За інформацією Державного управління справами, у 2011 році розпорядники бюджетних програм Державного управління справами, апарату Верховної Ради та секретаріату Кабінету Міністрів здійснили касові видатки за послуги з авіаперевезень ДАП "Україна" в сумі 40 мільйонів 226 тисяч гривень", - ідеться у відповіді Банкової.

Як відомо, президент, прем'єр і спікер свої відрядження здійснюють на чартерних суднах, які належать або орендуються державним авіапідприємством "Україна".

Президент Янукович зазвичай подорожує літаком Airbus 319, придбаним за кошти бюджету, а також вертольотом Agusta і літаком бізнес-авіації Falcon-900, які адміністрація президента за гроші бюджету орендує у фірми "Центравіа", що походить з офшорної зони на Британських Віргінських островах та контролюється родиною Януковича.

Прем'єр Азаров і спікер Литвин подорожують літаками Іл-62 і Ту-134, які також належать державі через ДАП "Україна".

Для порівняння, бюджетом 2012 року Міністерства охорони здоров'я на цілі "Створення центрів позитронно-емісійної томографії та придбання ПЕТ-КТ сканерів" передбачено вдвічі меншу суму - 20 мільйонів гривень.

Водночас нещодавно було оприлюднено фото, що президент Фінляндії подорожує звичайним рейсовим літаком.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...