Євроклуби одержать 100 мільйонів євро від Євро-2012

Четвер, 22 березня 2012, 16:16

Європейські футбольні клуби одержать біля EUR100 млн від доходів, отриманих УЄФА від проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Україні і Польщі.

Це передбачено в підписаному в четвер новому меморандумі про взаєморозуміння між Європейським футбольним союзом і представниками Асоціації європейських клубів, EFPL і FIFPro на період з 2012 по 2018 рік, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на офіційний сайт УЄФА.

Відповідно до нового меморандуму, з червня УЄФА бере під свою відповідальність страхування ризиків для здоров'я футболістів у збірних. Страхування буде поширюватися на всіх гравців, зареєстрованих у європейських клубах, незалежно від їхнього громадянства.

Крім того, клуби одержать близько 100 млн євро від доходів, виручених у ході фінальної стадії Євро-2012 на знак їхнього великого внеску в успішне проведення турніру. До фінальної стадії Євро-2016 у Франції ця сума виросте до 150 млн євро.

Крім того, буде збільшена роль клубів у прийнятті УЄФА ключових рішень. Зокрема, розроблений варіант нового міжнародного календаря, що буде запропонований на схвалення виконавчому комітетові ФІФА.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування