Інтерпол каже, що Аваков – під арештом. БЮТ знову проти

П'ятниця, 30 березня 2012, 14:30

Бюро Інтерполу в Римі підтверджує екстрадиційний арешт екс-голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова.

"Наш судовий орган в Римі підтвердив тимчасовий арешт зазначеного особи (Авакова) з метою видачі в вашу країну на підставі ордера про арешт, виданого 31.01.2012 р. судовим органом в Харкові", - йдеться в офіційній відповіді Бюро Інтерполу в Римі на адресу українського Бюро в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У документі вказується, що згідно з нормами Європейської конвенції про видачу правопорушників, екстрадиційні документи мають надійти безпосередньо до Міністерства юстиції Італії або дипломатичними каналами протягом 40 днів з 27 березня.

У свою чергу депутат від БЮТ Сергій Пашинський заявив, що суд в Італії не ухвалював рішення про арешт Авакова.

"Ніякого рішення про арешт на 40 діб, як про це заявила Генпрокуратура, не було", - заявив він.

За його словами, в четвер відбулося попереднє засідання апеляційного суду Риму з приводу справи про екстрадицію Авакова, на якому вирішувалися два питання: встановлення особистості Авакова та його позиція щодо запиту Генпрокуратури про екстрадицію.

Пашинський повідомив, що наступне судове засідання, на якому розглядатимуть питання про обрання запобіжного заходу Авакову, італійський суддя призначив на 10 квітня.

"Наскільки мені відомо, Арсен Борисович Аваков на цьому етапі не просить політичного притулку в Італії, оскільки вважає себе українським громадянином і політиком, який ні в чому не винен і має намір продовжувати боротьбу з чинним режимом на своїй батьківщині", - сказав він.

У свою чергу, джерело в партії "Батьківщина" підтвердило "Інтерфакс-Україна", що Аваков не просив політичного притулку в Італії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування