Судді кажуть, що Карпачова не скаржилася їм на справу Іващенка

Середа, 11 квітня 2012, 11:02

Вища кваліфікаційна комісія суддів не отримувала жодних скарг від омбудсмена Ніни Карпачової з приводу суду над колишнім в.о. голови Міноборони Валерієм Іващенком.

"Жодних скарг від Карпачової до Вищої комісії суддів не надходило", - повідомили "Інтерфакс-Україна" у прес-службі комісії.

Раніше прес-служба омбудсмена повідомила, що Карпачова внесла подання голові Вищої кваліфікаційної комісії суддів Ігорю Самсіну про порушення суддями Печерського райсуду Києва законодавства під час розгляду справи Іващенка.

У свою чергу держобвинувач у цій справі Петро Коваль спростовує заяви омбудсмена про порушення на суді.

За його словами, твердження Карпачової про те, що 9 квітня в судовому засіданні над Іващенком 5 годин проводився судовий процес і підсудним не дали можливості сходити в туалет, не випускали з судової зали нікого з присутніх, не дозволяли випити води, не відповідає дійсності.

Він зазначив, що в судовому засіданні оголошувалося 4 технічних перерви по 5-10 хвилин, у приміщенні суду є туалет. Також в судовому залі була вода і підсудні могли її пити.

"Я як державний обвинувач вважаю, що будь-яких порушень прав людини в справі Іващенка судом не допущено", - зазначив Коваль.

На його думку, Іващенко та його захист усіма можливими способами намагаються затягнути судовий процес.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News