Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонал" запевняє, що "суд на ношах" - світова практика

Середа, 11 квітня 2012, 20:33

Доставка колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка до суду на ношах відповідає законодавству і світовій практиці.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, коментуючи останнє засідання суду над екс-чиновником, яке відбувалося в конвойній кімнаті.

"Якщо ми будуємо правову державу, то повинні дотримуватися принципу верховенства права. А в правовій державі перед законом усі рівні і мають нести відповідальність за свої дії", - цитує депутата прес-служба партії.

"Тож якщо українським законодавством передбачено, що підсудний може бути доставлений в залу суду на ношах чи у візку, він має бути доставлений у такий спосіб", - зауважив парламентарій.

Олійник також нагадав, що в лютому 2008 року до суду привозили на візку екс-міністра транспорту Миколу Рудьковського.

"Можна згадати, що цього року в березні на ношах до суду був доставлений винуватець резонансного ДТП в Первомайську Луганської області, який збив на смерть дівчину й травмував 18-річного хлопця. Це випадки з практики України, але можна згадати аналогічні ситуації в практиці інших країн", - додав він.

"Не будемо порівнювати персоналії, проте чилійський диктатор Августо Піночет був доставлений на судове засідання у візку. Колишнього президента Єгипту Хосні Мубарака доставили в суд на ношах. Колишній наглядач нацистських таборів українець Іван Дем’янюк пересувався у суді на візку. В Росії одного з чиновників Приморського краю буквально минулого тижня доставили в суд також на ношах", - нагадав депутат.

"Тобто обов’язковість доставляння підсудного до суду не тільки не суперечить українському законодавству, а й відповідає загальносвітовій практиці", - резюмував регіонал.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування