Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко пропонує скасувати депутатську зарплату

П'ятниця, 13 квітня 2012, 14:55

Голова фракції Комуністичної партії у Верховній Раді Петро Симоненко виступає за відмову від професійного парламенту після виборів до Ради в 2012 році.

Про це сказано в його відповіді під час інтернет-конференції, передають Українські новини.

"Ми пропонуємо, щоб всі депутати, які будуть обрані в жовтні нинішнього року, продовжували одержувати заробітну плату в тій же касі, в якій вони одержували її до обрання народними депутатами", - сказав він.

Симоненко додав, що таким чином можна "відмовитися від професійного парламенту".

Він також виступає за те, щоб для виконання депутатських обов'язків парламентарії приїжджали в Київ у відрядження на 2 тижні взимку, навесні, улітку й восени.

А після цього, на його думку, вони мають повертатися додому із проектами законів, щоб провести консультацію з депутатами місцевих рад, профспілковими організаціями й простими громадянами.

На думку Симоненка, це наблизить депутатів до народу.

"Це, насамперед, народного депутата дійсно зробить народним, він буде жити серед своїх виборців, а не на київських пагорбах, він буде ходити по своїй рідній землі, бачити, як живуть люди, що їх хвилює, а найголовніше - він буде черпати все те, що йому необхідне для визначення своєї позиції в парламенті під час голосування за ті чи інші закони", - зазначив він.

Таким чином, на думку Симоненка, не треба буде витрачати кошти на медичне обстеження, санаторно-курортне лікування, будівництво житла для депутатів, а також на утримання автотранспорту та інші видатки.

При цьому Симоненко підкреслив, що все це буде можливо тільки тоді, коли виборці не будуть голосувати за підтримку партій, які відстоюють інтереси олігархів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування