Литвин каже, що "соціалку" Януковича не перекриють після виборів

П'ятниця, 13 квітня 2012, 18:23

Голова Верховної Ради Володимир Литвин здивований позицією деяких депутатів щодо внесення змін до закону про держбюджет-2012 щодо вирішення соціальних питань.

"Люди цього потребують, цього вимагають", - сказав він в інтерв’ю каналу "Рада", цитує прес-служба парламенту.

"Мене здивувало небажання і навіть намагання заблокувати прийняття відповідного документа на фоні розмов про необхідність збільшувати видатки, на фоні декларацій, що вони пропонують значно більше", - зауважив Литвин.

За словами керівника парламенту, якщо уряд пропонує збільшити соціальні виплати, то, очевидно, ці ініціативи потрібно підтримати, або, "як мінімум, не заважати їх прийняттю".

При цьому Литвин назвав "голослівними" розмови про припинення виплат після завершення цього року, пояснивши, що це неможливо з огляду на норми законодавства.

Спікер зазначив, що ті, хто декларують необхідність значно більшої суми виплат, "матимуть можливість, прийшовши до влади, виконати свої обіцянки".

"На жаль, політика, боротьба за мізки і настрої людей є домінуючими, і замість прийняття серйозних рішень ми примушуємо людей жити ілюзіями і очікуванням щастя завтра", - зауважив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування