Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат Авакова вже передбачає відмову у екстрадиції

Понеділок, 16 квітня 2012, 12:02

Захист екс-губернатора Харківської області Арсена Аракова вважає, що італійський суд відмовить Україні в його екстрадиції.

Про це повідомив італійський адвокат Авакова Коррадо Олів’єро, якого цитує голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький.

Він повідомив, що "Аваков в даний момент є вільною людиною, яка очікує на рішення суду щодо його екстрадиції, він немає жодного обмеження особистої свободи".

Коментуючи заяву української Генпрокуратури щодо перебування екс-губернатора під домашнім арештом, Олів’єро заявив: "Ця новина є цілковито фальшивою".

"Хочу наголосити, що лише суддя є компетентним у питанні обмеження свободи, і він його звільнив з-під варти, не наклавши жодного обмеження", - сказав він.

Адвокат також процитував резолютивну частину рішення Римського суду: "Суд відкликає запобіжний захід утримання під вартою, що був застосований до Авакова Арсена, особисті дані якого вказані вище, постановляючи його звільнити, якщо він не ув’язнений за інше".

 
 

"Як бачите - немає жодної згадки про домашній арешт", - додав він.

Олів’єро уточнив, що наразі Італія повинна "перекласти документи, які надійшли з України, на італійську мову фахівці у Міністерстві юстиції, після чого міністерство направляє ці документи до римського апеляційного суду і починається судовий процес, у якому буде представлена також адвокатом держава Україна".

"Я прогнозую, що буде відмова у екстрадиції, тому що вже у цьому рішенні суду є викладені певні принципи на основі яких можна передбачати відмову у екстрадиції", - підсумував він.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування