Порошенко "пробив" трьом сирзаводам дорогу в Росію

Вівторок, 17 квітня 2012, 18:09

Три з семи українських заводів відновлюють поставки сиру в Росію.

Про це на брифінгу в Москві повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко, передає "Обком" з посиланням на УНІАН.

За його словами, мова йде про НП КФ "Прометей" (Чернігівська область), АТ "Пирятинський сирзавод" (Полтавська область) і ТОВ "Гадячсир" (Полтавська область), які пройшли перевірку Роспотребнадзору.

У свою чергу керівник Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що український сир повернеться на ринок РФ, якщо у російської сторони не буде претензій до цієї продукції.

"При виконанні зобов'язань при напрацюванні продукції на цих заводах і після відповідного контролю, який ми забезпечимо, українська продукція знову може повернутися на російський ринок", - заявив він журналістам у вівторок.

За словами Онищенка, таке рішення буде прийнято після контролю партій трьох підприємств: ПП КС "Прометей", АТ "Пирятинський сирзавод" та "Гадячсир".

"Контроль кожної партії. Якщо ми там не знаходимо наявність рослинних масел, інші витрати технологічного процесу, то будь ласка, везіть. Але якщо ми знайдемо, принцип один - хто не сховався, я не винен", - цитує Онищенка "Інтерфакс-Україна".

"Паралельно ми продовжуємо роботу над гармонізацією наших документів - національних вимог, російських і українських, ми працюємо над гармонізацією наших дослідницьких лабораторій", - сказав Онищенко.

Як відомо, з 7 лютого російська сторона ввела заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту РФ на молоко і молочну продукцію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...