Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман: ауру узвозу зруйнувати не можна, але ми спробуємо врятувати

Середа, 18 квітня 2012, 20:49

Влада докладатиме всіх зусиль для збереження історичних пам'яток держави.

Таку обіцянку озвучила радник президента - керівник Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань адміністрації президента Ганна Герман під час зустрічі з представниками громадських організацій, які опікуються захистом культурних цінностей.

"Ми готові зробити все, щоб ми разом працювали для України і для захисту пам'яток історії та культури", - цитує Герман прес-служба АП.

Говорячи про ситуацію, що виникла навколо Андріївського узвозу, вона заявила: "Ауру місця, традиції цього місця не можна зруйнувати".

"І навіть при тому, що 99% вже приватна власність на узвозі, це не повинно нас зупиняти - ми мусимо зібратися разом із тими приватними власниками і знаходити компроміс щодо збереження духу і колориту Андріївського узвозу", - уточнила радник президента.

Щоб надалі мати можливість запобігти виникненню подібних ситуацій, Герман запропонувала учасникам зустрічі брати участь у підготовці засідань Громадської гуманітарної ради.

"Так нам легше буде чути одне одного, так нам легше буде виробляти спільні рішення… Я хочу, щоб спільні цінності української культури ми захищали разом", - підкреслила вона.

Як відомо, на Андріївському узвозі, де триває реконструкція, заявлена ​​як роботи з відновлення інфраструктури та комунікацій, знесли три історичні будівлі.

Ділянку під новий комплекс віддали одній з фірм, що входить в групу компаній "СКМ" Ріната Ахметова.

Активісти принести будівельне сміття під офіс головної компанії бізнесмена Ріната Ахметова за адресою Десятинна 3а в столиці.

Після цього Ахметов пообіцяв повернути первозданний вигляд зруйнованим фасадам будівель на Андріївському узвозі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування