Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Письменники запропонували Януковичу "зам'яти скандал" з книгами

Четвер, 19 квітня 2012, 08:19

Президенту Віктору Януковичу варто спрямувати свій гонорар за книги в розмірі 16,4 мільйонів гривень на закупку книжок для бібліотек.  

Про це заявили письменники і книговидавці Віталій та Дмитро Капранови в ефірі телеканалу ТВі.

"Письменник отримує 5-10% відсотків від ціни книжки, тому все залежить від накладу… Якщо книжка коштує 50 гривень, то 5 гривень отримаєте максимум. Тепер як розділити 16,4 мільйонів на 5 гривень, то отримаєте цифру в 3,2 мільйони книжок", - зауважили вони.

"Найбільший наклад, який нам відомий, у Павла Загребельного був 0,5 мільйона примірників в радянські часи... На весь Радянський Союз", - розповіли письменники.

"Це можна порівняти з накладами Леоніда Ілліча Брежнєва, була у нього така трилогія "Малая земля", "Целина" і "Возрождение". Я думаю, сукупний наклад десь був 3-4 мільйони", - уточнили Капранови.

Вони також заявили, що "позаторік, коли ще держава Україна купувала книжки для бібліотек, на всю Україну на купівлю книжок для бібліотек було передбачено 15 мільйонів гривень".

"Ми пропонуємо Віктору Федоровичу вигідний контакт: він дає нам ці 16 мільйонів, 400 тисяч нехай залишить собі, а ми на ці 16 мільйонів постачаємо книжки в українські бібліотеки", - запропонували книговидавці.

"Вікторе Федоровичу, якщо ви хочете цей скандал зам'яти, ми пропонуємо вам зробити чесно: витратити 16 мільйонів на книжки для українських бібліотек… Ми беремо на себе клопіт доставити все до областей, в обласні бібліотеки, як це завжди робиться", - звернулися вони до президента.

"Божимося, що на цьому нічого не заробимо, тільки витрати покриємо", - підсумували Капранови.

Крім того, телеведучий повідомив, що до дискусії на тему літературної творчості Януковича були запрошені представники Партії регіонів та Гуманітарної ради при президентові, але ніхто з партійців чи чиновників не погодився прийти.

Як відомо, згідно з декларацією президента, у 2011 році ТОВ "Друкарня "Новий світ" (Донецьк) виплатила Януковичу авторську винагороду в сумі 16,4 млн. грн. за передані цьому видавництву майнові права.

При цьому в договорі з видавництвом "Новий світ" немає чітких зобов'язань з боку Януковича-автора з видання нових творів.

Янукович пообіцяв відправити ці кошти на доброчинність.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування