Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол назвав лист Щербаня "приватною справою"

Четвер, 19 квітня 2012, 16:39

Посольство США в Україні вважає лист про причетність Юлії Тимошенко до замовленого убивства Євгена Щербаня, який його син Руслан направив у диппредставництво, приватною справою. 

Про це в ході лекції в Національному університеті "Києво-Могилянська академія" сказав посол США в Україні Джон Теффт, повідомляють Українські новини

"Ми одержали листа Щербаня. Ми вважаємо це приватною справою, не такою, щоб її можна було привселюдно обговорювати", - сказав він. 

Посол нагадав, що раніше в інтерв'ю українським ЗМІ представник держобвинувачення США, що вела справу колишнього прем'єр-міністра Павла Лазаренка, заявила, що в США немає доказів, які б свідчили про те, що Тимошенко була причетна до убивства Щербаня. 

Як повідомлявся, раніше депутат Донецької обласної ради від фракції Партії регіонів Руслан Щербань просив Теффта сприяти розслідуванню убивства його батька. 

У серпні 2011 року перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін заявив, що в матеріалах американських кримінальних справ проти Лазаренка є покази свідка, згідно з якими кіллер за убивство Щербаня одержав гроші з рахунків Лазаренка і Тимошенко. 

Щербань разом із дружиною був розстріляний в аеропорту Донецька в 1996 році. 

Лазаренко відбуває покарання у в'язниці США за фінансові махінації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...