Прем'єр запевняє, що "зона з СНД" вже у Януковича і вона запрацює

П'ятниця, 20 квітня 2012, 23:57

Прем'єр Микола Азаров запевняє, що угода про зону вільної торгівлі з країнами СНД буде ратифікована.

Про це прем'єр заявив у п'ятницю ввечері в ефірі телеканалу "Інтер".

Він зазначив, що підписав цей документ "маючи на те повноваження Кабінету Міністрів, який розглянув і затвердив директиви, на відміну від Тимошенко, на своєму засіданні".

"Прем'єр-міністр України мав директиви, затверджені президентом України. Тобто я мав повне право підписати цей договір", - запевняє Азаров.

Прем'єр уточнив, що "проходження та ратифікація - це процедура".

"На початку цей договір розглядають всі органи уряду... Потім цей договір ще раз проходить розгляд уряду. Так ось вся ось ця процедура на сьогоднішній момент виконана і текст договору, з усіма додатками, переданий до адміністрації президента", - розповів він.

При цьому Азаров заявив, що "маса міжнародних договорів, які Україна підписувала, проходять ратифікацію протягом 2-3 років, а деякі до цих пір не пройшли ратифікацію".

Прем'єр заявив, що "ніяких доповнень" в договорі не з'являлося.

"Договір для нас вигідний... Тому цей договір буде ратифікований. Всьому свій час", - запевняє Азаров.

"Найцікавіше в цьому договорі те, що він вперше відкриває для України можливість використання трубопровідного транспорту для транспортування газу і нафти... Цей договір дає можливість нам прокачувати туркменський газ через російську трубу в Україну", - підсумував прем'єр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування