Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тюремники погрожують позовом адвокатам Тимошенко

Вівторок, 24 квітня 2012, 15:10

Керівництво Качанівської колонії спростовує заяви адвоката Сергія Власенка про застосування фізичної сили до його підзахисної Юлії Тимошенко.

Заступник начальника з виробництва Качанівської колонії Ігор Ковпащиков повідомив на брифінгу, що в установі прокуратура і пенітенціарної служба проводять перевірку щодо заяв адвокатів та самої Тимошенко про її побиття, передає УНІАН.

За його словами, Тимошенко писала заяву з проханням про надання медичної допомоги в стаціонарі. За рішенням міжнародної медичної комісії, 20 квітня екс-прем’єра перевели у Центральну клінічну лікарню "Укрзалізниці", де вона "від лікування відмовилася", додав Ковпащиков.

При цьому він категорично заперечив застосування фізичної сили до Тимошенко.

Ковпащиков зазначив, що подібні заяви заважають діяльності колонії, і якщо захисники екс-прем’єра продовжуватимуть розповсюджувати неправдиву інформацію, то керівництво колонії подаватиме позов до них.

Начальник сектора охорони здоров’я Управління ДПтС у Харківській області Дмитро Курушин також заявив, що після прибуття до лікарні Тимошенко "не пред’являла претензій" і відмовилась пройти медогляд.

"На видимих ділянках тіла слідів побиття помічено не було. В колонії вона також відмовилась від медичного огляду", - сказав Курушин.

На запитання журналістів, чи голодує вона, як про це заявляв Власенко, Ковпащиков зазначив, що голодування – це коли є письмова заява.

На запитання, як Тимошенко вивозили з колонії, він відповів, що "сходами їй допомагали йти наші співробітники".

Як відомо, раніше у вівторок прокурор Харківської області Геннадій Тюрін заперечив, що Тимошенко били й заламували їй руки під час перевезення з колонії до лікарні 20 квітня, як заявляла сама екс-прем’єр та її партія.

Зі свого боку, Власенко після відвідування Тимошенко в колонії 24 квітня заявив, що в неї досі після п’ятничних події – синці на руках та гематома на животі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: