Повії скаржаться, що перед Євро на них фабрикують справи

Середа, 25 квітня 2012, 14:53

Правозахисники наголошують на посиленні насильства з боку правоохоронних органів та фальсифікації кримінальних справ проти повій напередодні Євро-2012.

Про це у середу на прес-конференції в УНІАН заявив керівник програм політики та адвокації Міжнародного благодійного фонду "Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні" Павло Скала.

"За інформацією самих дівчат, які залучені до секс-бізнесу, саме міліція є другою за рейтингом суб’єктів насильства після клієнтів", - сказав Скала і додав, що це не лише фізичне, але й психологічне і сексуальне насильство з боку правоохоронців.

Присутні на прес-конференції секс-працівниці Оксана, Наталія та Марина розповіли, що восени минулого року їх затримали співробітники міліції, принижували дівчат, а після прибуття до відділку забрали мобільні телефони і не давали змоги нікуди зателефонувати.

"Коли Наташу в кабінеті почали допитувати, нас спеціально посадили біля кабінету і двері залишили відкритими. Ми чули, як її били, як вона плакала", - сказала Марина і додала, що не могла витримати знущань над подругою, тому погодилася на умови слідчого і підписала протокол, згідно з яким вона зізнається у сутенерстві.

Тепер Марині загрожує до 7 років позбавлення волі. "Ми дуже переживаємо за свою безпеку і знаємо своїх кривдників в обличчя, і це не лише співробітники міліції", - сказала вона.

Також під час прес-конференції було продемонстровано відеозвернення керівника Всеукраїнської ліги "Легалайф", що представляє інтереси залучених до секс-індустрії жінок, Олени Цукерман.

Вона наголосила, що співробітники міліції систематично застосовують насильство відносно повій, а також фабрикують кримінальні справи проти них. Цукерман висловила переконання, що держава має покласти край цьому.

Водночас, Скала додав, що, за оціночними експертними даними, зараз в Україні налічується від 52 до 83 тисяч працівниць секс-індустрії. Найбільша кількість - у Дніпропетровській, Одеській, Донецькій областях, у Києві та Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...