Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналістів пустили у ложу преси в Раді, виставивши додатковий "кордон"

Четвер, 26 квітня 2012, 11:16

Парламентських журналістів пустили до ложі преси Верховної Ради.

Про це повідомляє кореспондент "Української правди".

Після того, як ложа преси відкрилася, біля входу до неї з’явився охоронець, який пропускає журналістів всередину тільки за картками акредитації.

Раніше такої процедури не було, оскільки перед тим, як потрапити на третій поверх, журналісти проходять ще два "кордони", де пред’являють акредитаційні картки разом з редакційними посвідченнями.

Пізніше Юрій Стець сказав "Українській правді", що керівник Апарату ВР Валентин Зайчук назвав додаткову перевірку карток акредитації пересторогою від провокацій.

"Він сказав, що це вимушена дія, яка триватиме тільки сьогодні. Це запобіжний захід, оскільки у них є інформація, що в ложу преси можуть завести громадських активістів під виглядом журналістів для провокаційних дій. Він (Зайчук) сказав, що завтра вже все буде в звичному режимі", - переповів Стець.

Раніше в четвер спікер Володимир Литвин пообіцяв журналістам передати лідерам фракцій їхню вимогу про допуск до ложі преси.

"Під час засідання погоджувальної ради об 11 годині я ще раз донесу вашу стурбованість до керівників фракцій і спробую переконати змінити формулювання про порядок висвітлення роботи Верховної Ради", - сказав спікер.

При цьому він наголосив, що у регламенті про висвітлення діяльності Верховної Ради сказано, що представники ЗМІ допускаються до ложі преси лише під час пленарних засідань.

"Зараз пленарних засідань немає. У вас є можливість спілкуватися з кожним депутатів… Давайте будемо максимально чесними: таких можливостей у журналістів для роботи, як у Верховній Раді, нема у жодних парламентах світу", - сказав Литвин.

"Я ваші права абсолютно поважаю, але я хочу знайти компроміс між групами, які зайшли в глухий клінч", - додав він.

"Я вас розумію. Якщо ви не можете вникнути в те, що я говорю, то моє серце, мою душу, ви могли б почути. Повноваження голови Верховної ради виписані в одній частині – що він веде засідання Верховної Ради. У багатьох випадках вирішують фракції", - зазначив Литвин.

Як відомо, у четвер зранку у Верховній Раді було посилено охорону, а журналістів не пускали у ложу преси.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...