СИН ЩЕРБАНЯ У СУДІ КАЗАВ ЗОВСІМ ІНШЕ, НІЖ ЗАРАЗ

Середа, 4 квітня 2012, 17:07

Син загиблого депутата Євгена Щербаня Руслан під час суду над вбивцями не згадував Юлію Тимошенко серед причетних до вбивства батька.

Про це ідеться у вироку "банді Кушніра" Луганського апеляційного суду від 2003 року, який є в розпорядженні Української правди.

Зокрема, у вироку наводяться слова Руслана Щербаня під час допиту в суді. Він стверджує, що він не знав про бізнес-діяльність батька після 1994 року та про природу його непорозуміння з Лазаренком.

"Мотив убийства считает политическим. В 1994 году его отец был избран народным депутатом Украины. Никакой деятельности, кроме политической, он не занимался. У него были разногласия с премьер-министром Украины Лазаренко, и на 4 ноября 1996 года у них была назначена встреча (на следующий день после убийства - УП). Они должны были встретиться как два политика. Какого рода разногласия были между ними, ему не известно", - ідеться у вироку.

 

У вироку також цитується батько загиблої дружини Щербаня: "Месяца за два до смерти при встрече она говорила, что за ними охотятся, но не назвала фамилий".

Як відомо, у середу Руслан Щербань заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність Юлії Тимошенко і Павла Лазаренка до вбивства батька.

На його думку, зараз у справі з’явилися нові обставини, у зв'язку з чим необхідно допитати Лазаренка й Тимошенко.

У своєму листі послу США Руслан Щербань сказав, що його дивує реакція Сполучених Штатів Америки у цій темі.

"Складається враження, що деякі політики намагаються захистити убивць від правосуддя, інакше не можна пояснити нескінченні ультиматуми української влади відпустити Юлію Тимошенко з в'язниці", - сказав Щербань.

"Я багато разів особисто був присутній під час бізнес-переговорів мого батька з Тимошенко і Лазаренком. Останні увесь час вимагали від мого батька поступитися своїми бізнес-інтересами в інтересах компанії ЄЕСУ, неодноразово погрожуючи йому розправою", - ідеться у листі Щербаня послу.

Водночас у суді Руслан Щербань казав, що після 1994 року його батько не займався бізнесом, а про причину непорозуміння з Лазаренком він не знав.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування