Німецький журналіст: Макар не дали лікувати у Німеччині

П'ятниця, 11 травня 2012, 20:11

Депутат від Партії регіонів Тетяна Бахтєєва відмовила у вивезенні не лікування згвалтованої і підпаленої в Миколаєві Оксани Макар.

Про це заявив німецький журналіст Райко Опітц в ефірі телеканалу ТВі.

"Ми зв'язувалися з кращими спеціальними клініками в Німеччині... Все було приготовлено для Оксани, замовили і транспорт, і домовилися з посольством України в Німеччині, що ми перебуваємо в абсолютно правильній позиції по Оксані", - розповів він.

"Ми не хотіли скандалу, але пані Бахтєєва по телефону сказала моєму асистенту, що Україна не віддасть Оксану Макар Німеччині, вона сказала, що для цього є медичні причини", - уточнив журналіст.

"Ми знаємо, що Оксана була готова до польоту, але Бахтєєва сказала, що ні, що вона не стабільна. Я не лікар, я не здатний сказати: це була правда чи ні", - додав Опітц.

Журналіст також спростував інформацію про те, що обладнання, яке він завіз для іншої жертви насильства Олександри Попової, завезено в Україну з порушенням законодавства.

У свою чергу мати Макар Тетяна Суровіцька заявила, що не знала, що її дочку готові були лікувати в Німеччині.

"Від мене цей факт приховали. Якщо дитині судилося померти, хоча я вірила до останнього, померла б вона в Німеччині або на Україні, але від мене приховали сам шанс. Я про це не знала", - сказала мати дівчини.

"Тетяна Дмитрівна (Бахтєєва) на дзвінки зараз не відповідає", - додала вона.

Як повідомлялося, 10 березня в Миколаєві троє хлопців заманили в квартиру юну Оксану Макар, згвалтували її, а потім, щоб приховати сліди злочину, придушили і спробували спалити живцем.

Дівчина вижила, але перебувала у вкрай важкому стані. 29 березня Макар померла.

11 березня підозрюваних затримали, проте двох з них спершу відпустили під підписку про невиїзд. Після акції протесту жителів Миколаєва 13 березня були арештовані всі троє співучасників цього злочину.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...