"Регіонали" поспішають вирішити мовне питання

Понеділок, 14 травня 2012, 12:21

Фракція Партії регіонів виступає за розгляд Верховною Радою на пленарному тижні 15-18 травня законопроекту про мовну політику.

Про це сказав голова фракції Олександр Єфремов на засіданні погоджувальної ради парламенту, повідомляють "Українські новини".

"Ми довго не розглядали питання, пов'язані з державною мовною політикою", - зазначив він.

"Є відпрацьований законопроект 9073, він ураховує всі зауваження, які були висловлені в тому числі й "Венеціанською комісією", а також враховує зауваження наших провідних інститутів для того, щоб у нашій державі в цивілізованому руслі реалізувати мовну хартію, що діє в Європі... Просили б поставити його на розгляд", - сказав Єфремов.

За його словами, цей проект закону зберігає за українською мовою статус єдиної державної, але при цьому розширює права мов національних меншин.

Як відомо, у Верховній Раді зареєстровано кілька законопроектів про мовну політику.

Зокрема, запропонований 26 серпня 2011 року депутатами від ПР Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком проект закону №9073 пропонує встановити офіційне використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади при проживанні мінімум 10% носіїв на територіях, на яких поширена ця мова.

Заступник голови ВР Микола Томенко вважає, що прийняття парламентом цього законопроекту стане початком розколу країни, голова парламенту Володимир Литвин - що проект закону загрожує встановленням двомовності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...