Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров запросив європейських юристів у суд над Тимошенко

Вівторок, 15 травня 2012, 17:13

Прем'єр Микола Азаров запропонував юридичним службам ЄС взяти участь у розгляді касації у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це Азаров заявив на прес-конференції в Брюсселі у вівторок, повідомляють Українські новини.

"Зараз починається касаційний процес. Ми готові запросити на цей процес представників юридичних служб європейських держав, щоб вони подивилися ці матеріали, щоб вони вивчили цей процес, щоб вони його послухали і послухали аргументи", - сказав він.

За словами Азарова, "справа абсолютно не в переслідуванні опозиції, а у верховенстві закону".

"Перед законом рівний кожен, в тому числі і колишній прем'єр-міністр. Ми нікого в нашій країні не переслідуємо з політичних мотивів", - сказав Азаров і запевнив, що Тимошенко вчинила злочин.

"Якщо говорити про справу Тимошенко, то цілком очевидно порушення закону в її діях. У чому полягало це порушення закону? Воно полягало в підробці документа, який називається директиви уряду, і на підставі підроблених документів був укладений контракт, який приніс колосальний збиток нашій країні" , - заявив Азаров.

За словами прем'єра, через ці контракти Україна щорічно переплачує Росії за газ близько 8 млрд доларів.

Азаров також заявив, що українська влада не тільки максимально відкрито діє у справі Тимошенко, але і реагує на зауваження європейських партнерів.

"В рамках касаційного процесу ми готові забезпечити максимальне дотримання юридичних прав Тимошенко, прав її як громадянина", - додав Азаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування