Азаров думає, що проблеми з ЄС тимчасові

Вівторок, 15 травня 2012, 17:19

Прем'єр Микола Азаров вважає, що труднощі у відносинах між Україною та Європейським Союзом носять тимчасовий характер.

Про це він сказав на прес-конференції в Брюсселі, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Так, між нами з'явилися певні проблеми, але мої колеги і я прекрасно розуміємо, що ці проблеми носять тимчасовий характер, а наша співпраця носить довгостроковий стратегічний характер", - сказав Азаров.

Український прем'єр висловив задоволення засіданням ради співробітництва "Україна - ЄС".

"Я би хотів подякувати міністру закордонних справ Данії та єврокомісару Фюле за те, що наші дискусії пройшли абсолютно відкрито, в такій, я б сказав, товариській неформальній обстановці, коли ми без якихось дипломатичних обертів, використовуючи прямі висловлювання своїх думок, обмінювалися позиціями сторін", - сказав Азаров.

Він вважає важливим, що в ході засідання європейська сторона констатувала активне просування України на шляху євроінтеграції.

"Ми не для когось робимо ці кроки, ми не для галочки їх робимо, ми робимо їх, тому що у нас є щире бажання і прагнення зробити Україну країною, де кожен громадянин відчуває себе захищеним системою права, судовою системою, яка б гарантувала кожній людині захист. Я в ході дискусії говорив, що ми виходимо з того, що сьогодні ми при владі, а завтра ми не при владі, тому повинні створити таку систему, яка так само захищала б усіх наших громадян", - сказав Азаров.

Крім того, прем'єр підкреслив, що Україна розраховує, що угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом посприяє здійсненню реформ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News