Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колесніченко хоче розглянути проект закону про мови у прискореному порядку

Вівторок, 22 травня 2012, 13:02

Верховна рада розглядатиме законопроект "Про засади державної мовної політики" у поточний четвер.

Про це заявив на брифінгу у вівторок член фракції НУНС Олесь Доній.

Він нагадав, що цим законопроектом передбачено використання мови національних меншин у певному регіоні у разі, якщо її вважають рідною понад 10% населення.

"Якщо цей законопроект буде прийнятий і стане законом, то про українську мову у містах можна буде забути", - заявив Доній.

"Адже під вивіскою лібералізму, гуманізму та демократії знову утверджується ідея, що ані в університетах, ані по телебаченню, ані в рекламі чи у тих місцях, де хоча б 10 % вважають своєю рідною мовою російську - українська використовуватися не буде", - додав нардеп.

У свою чергу член партії регіонів Вадим Колесніченко висловив упевненість, що цей законопроект буде внесений до порядку денного і прийнятий у першому читання.

"Я думаю ми знайдемо достатню кількість голосів для того, щоб законопроект був ухвалений у першому читанні, а після цього ми намагатимемося розглянути його у прискореному порядку у другому читанні і через два тижні внести його у парламент, щоб прийняти його у другому читані в цілому", - сказав Єфремов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування