Клюєву не вистачає камер і собак для безпеки Євро

Вівторок, 22 травня 2012, 13:17

Силові структури України готові до проведення Євро-2012.

Про це заявив під час засідання Міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку при Президенові Секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Клюєв.

"Сьогодні ми можемо констатувати, що силові структури України разом із закордонними колегами готові до забезпечення безпеки під час проведення Євро-2012 на рівні світових стандартів", - сказав Клюєв, повідомляє його прес-служба.

Клюєв повідомив також, що українські спецслужби, військові, рятувальники та медичні служби здійснюють співробітництво з відповідними відомствами Польщі – партнерами України по Євро-2012 та іншими країнами.

"Нами ретельно вивчався досвід Великої Британії, Німеччини, США, Швейцарії, Ірландії, Ізраїля та інших держав у проведенні антитерористичних заходів, забезпеченні безпечної роботи транспорту, охороні громадського порядку, супроводженні вболівальників та багато іншого, що може бути корисним під час чемпіонату", - повідомив він.

Водночас, Секретар РНБО зауважив, що лишається низка питань, викликів та загроз, які потребують спільного вивчення та відповідного реагування.

Зокрема, Андрій Клюєв вказав на окремі недоліки в організації та забезпеченні безпеки у фан-зонах, які будуть функціонувати в центральних частинах міст - господарів чемпіонату, що пов’язано з масовим скупченням вболівальників з різних країн.

Крім того, у сфері перевезень, за словами Андрія Клюєва, залишаються проблеми з обладнанням і оснащенням інфраструктури системами спостереження, заходами контролю пасажиропотоків, недостатньою кількістю кінологічних підрозділів для забезпечення догляду пасажирів і вантажу.

Секретар РНБО назвав однією із загроз можливу радикалізацію дій футбольних хуліганів, які у період проведення чемпіонату можуть спровокувати масові порушення громадського порядку, сутички з уболівальниками з інших країн, прояви ксенофобії та расизму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування