Медведчук вирішив, що російська мова врятує від розколу

Середа, 23 травня 2012, 19:52

Статус російської мови повинен бути гарантований.

Таку думку озвучив ініціатор громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук, якого цитує його прес-служба.

Він зазначає, що Комітет з питань культури і духовності, який закликає не розглядати законопроект про мови, ігнорує Європейську Хартію про мови.

"Хартія, дотримання якої в Україні досі під великим питанням, для цих панів не є указом. А Європа, в країнах якої є навіть не по дві державні мови, в їх баченні - "зона повної бездуховності", - уточнив політик.

"Конституція гарантує вільний розвиток усіх мов національних меншин, і російської мови зокрема", - додав Медведчук, процитувавши становище з ст. 10 Конституції: "В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України".

"Нас багато років лякають розколом країни, спекулюючи на темі протистояння української та російської мов. При цьому є незаперечним факт, що саме багаторічне затягування рішення цього питання і є однією з причин фактично існуючого розколу", - вважає політик.

"Ці панове і подібні їм рятівники української нації, які вважають себе оплотом нашої "духовності і культури" що подвизаються на ниві "захисників української мови", прекрасно розуміють, що після зняття цієї теми з порядку денного - вони виявляться нікому не потрібними", - додав глава руху "Український вибір".

"Тільки Конституція і Закон повинні не тільки раз і назавжди покласти край цим політичним спекуляціям, а й реально захистити невід'ємні права громадян, в числі яких право говорити мовою своїх батьків так само священне, як і право на честь і гідність", - підсумував Медведчук.

Як відомо, в четвер в Раді буде розглядатися закон "Про основи державної мовної політики".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...