Азаров побачив у керівників Росії бажання переглянути газовий контракт

Субота, 26 травня 2012, 14:32

Президент і прем’єр Росії Володимир Путін і Дмитро Медведєв налаштовані вирішити всі складні питання з Україною, зокрема газове.

Про це УНІАН сказав прем'єр Микола Азаров після зустрічі з Путіним і Медведєвим у суботу.

"У них є твердий намір зробити все, щоб у наших відносинах були усунені ті питання, які затьмарюють наші відносини і, щоб наші відносини розвивалися, оскільки цього вимагають інтереси наших народів", - сказав Азаров.

Він підкреслив, що російськими лідерами було висловлено прагнення вирішити, у тому числі й газове питання.

Прем'єр зазначив, що за час такої короткої зустрічі й у такому форматі деталі не обговорювалися.

Азаров при цьому підкреслив, що йдеться не про зниження ціни, а про перегляд контракту.

"Ніхто не говорить Росії "знижуйте ціну". Йдеться про те, що ми повинні переглянути цей контракт, зробити його з такими підходами, які зараз реалізує "Газпром" з іншими імпортерами газу", - сказав Азаров.

Він підкреслив, що Путін і Медведєв підтвердили прагнення вирішити це питання, а умови - це питання тривалих і предметних переговорів, які будуть проводиться.

"Те, що вони висловили свою рішучість досягти компромісу в короткі терміни вже налаштовує нас на те, що ми все-таки домовимося. Ми ж ці переговори ведемо два роки", - сказав Азаров.

"Загалом у процесі розмови мені імпонувало щире бажання керівників РФ активізувати наші контакти, обмін думками й найголовніше реалізувати всі наші спільні проекти", - підкреслив прем'єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування