"Хюндай" запізнився в першому ж рейсі

Понеділок, 28 травня 2012, 11:05

Новий потяг "Хюндай" запізнився в першому ж рейсі.

Як пише газета "Сегодня", поїзд Київ-Харків через 20 хвилин після відправлення зупинився посеред лісу.

"Стоянка затягнулася хвилин на п'ять. У вагоні їхав представник управління "Укрзалізниці", він зв'язався з машиністом. Було чутно, як він перепитав: "Тиск впав в гальмівних циліндрах? Ось корейці!" - сказав чоловік. "Відпустило! Можемо їхати!" - повідомив машиніст по гучномовцю", - йдеться в статті.

Як пише газета, середня швидкість поїзда досягала 100 км на годину, а одного разу розігнався до 165-ти. Швидкість можна було спостерігати на екранах. Але поїзд все одно запізнився - замість 10:43 прибув об 11:05.

У свою чергу віце-прем'єр Борис Колесников в інтерв'ю "Комерсант-Україна" заявив, що Україні потрібно 100-120 швидкісних поїздів.

"Вони ходять вдвічі швидше, а значить, оборотність перевезень в два рази вище. Чим більше оборотність, тим більше пасажирів і дешевше вартість квитка. 120 швидкісних поїздів можуть замінити 300 звичайних пасажирських потягів", - зазначив він.

Відповідаючи на питання, чи потрібно буде міняти залізничне полотно для нових поїздів, Колесніков сказав: "Поки будемо потихеньку розводити вантажний рух з пасажирським. Наприклад, вантажні поїзди ходитимуть вночі, а пасажирські - вдень".

Крім того, за словами віце-прем'єра, Мінінфраструктури і "Укрзалізниця" вивчають питання відновлення продажу квитків на поїзди за паспортом.

"Покупка без пред'явлення паспорта дає можливість спекулянтам купувати щодня по 500 квитків у різних напрямках", - зазначив Колесніков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування