Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук клянеться не писати Конституцію під Януковича

Понеділок, 28 травня 2012, 17:41

Глава Конституційної асамблеї Леонід Кравчук стверджує, що не буде працювати під президента Віктора Януковича.

Про це він сказав в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ, відповідаючи на питання, чи вплине Янукович на роботу асамблеї.

"Я - перший президент України, ніколи не буду працювати під когось. Є завдання внести зміни до Конституції, які відповідали б інтересам українського народу", - сказав Кравчук.

"За цей час ми кілька разів зустрічалися з Януковичем, і жодного разу я не чув від нього побажань внести якісь правки за його бажанням", - зазначив він. За словами Кравчука, в середині червня асамблея збереться на перше зібрання.

На питання, навіщо потрібно модернізувати Конституцію редакції 1996 року, якщо часто говорили про те, що вона чи не найдемократичніша в Європі, Кравчук відповів: "Ми пройшли через період експериментів з парламентсько-президентською моделлю в 2004 році".

"Конституція тоді змінилася, але ненадовго. У тому числі тому, що зміни прийняли з явними порушеннями регламенту. І коли прийшов до влади Янукович, було справедливо поставлено питання про порушення при проведенні конституційної реформи 2004 року", - сказав він.

"Але Конституційний суд, визнавши ці порушення і повернувши редакцію Основного закону 1996 року, також перевищив свої повноваження. У КС немає таких прав, він може лише внести пропозиції до парламенту", - зазначив Кравчук.

"Через це виходить, що ми сьогодні живемо за нелегітимної Конституції", - підкреслив екс-президент.

"Ті, хто каже, що президент не мав права ініціювати створення Конституційної асамблеї, просто невігласи. Тим більше що жодна наша рекомендація не стане законом і не увійде до Конституції в обхід парламенту", - сказав він.

"Асамблея - лише консультативний орган. Люди плутають, коли говорять про те, що Кравчук під диктовку Януковича буде писати нову Конституцію. Все буде вирішувати парламент", - підкреслив екс-президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування