Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція відмовилася від Конституційної асамблеї - Кравчук

Понеділок, 28 травня 2012, 17:50

Опозиція відмовилася брати участь в роботі Конституційної асамблеї.

Про це заявив глава асамблеї Леонід Кравчук в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

"Я навіть письмово звертався до лідерів опозиції. Просив не ігнорувати роботу асамблеї, говорив про те, що це закон для всього народу, що тут немає ні опозиції, ні влади - є експертна рада. І без їх участі приймати такі рішення для всього народу було б не зовсім правильно", - сказав він.

"Приходьте, працюйте, пропонуйте, а якщо відчуєте, що вас у чомусь утискають - можете дверима хлопнути. Але заздалегідь говорити про якісь неіснуючі підводні течії, апріорі називати Конституційну асамблею провідником волі президента - це несерйозно і неправильно", - вважає Кравчук.

"Відповідь одна: "Ми не дамо своїх представників". А потім в інтерв'ю та публічних виступах вони говорять про те, що Янукович, мовляв, створив собі підконтрольний орган, що Рада проголосує все, що запропонує президент через асамблею", - заявив він.

"Ну що я можу їм відповісти? Набирайте більшість на виборах восени і самі будете вирішувати, хороші пропозиції внесе асамблея чи ні. Все в ваших руках", - сказав Кравчук.

Крім того, за його словами, "майже кожна стаття вимагає уточнення, зміни не будуть косметичними". "Нашої Конституції потрібен євроремонт", - додав Кравчук.

Відповідаючи на питання, чи можна президента Україна обиратиме в парламенті, він сказав: "В жодному разі. Президент повинен обиратися всенародно. 20 років незалежності нам показали, що обраний всенародно президент є необхідною політичною та державною фігурою".

"Ми не готові до того, щоб в цьому плані щось міняти, і, я думаю, ще багато років готові не будемо", - додав Кравчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування