Кучма не прийде в суд послухати свою справу

Середа, 30 травня 2012, 18:35

Екс-президент Леонід Кучма не буде присутнім на засіданні Вищого спецсуду з розгляду кримінальних і цивільних справ, який розглядатиме його справу.

Про це повідомили представники сторони захисту Кучми, яких цитує УНІАН.

Суд 31 травня має розглянути касаційну скаргу Генпрокуратури на скасування судами її ухвали про порушення кримінальної справи щодо Кучми за звинуваченням у перевищенні влади і службових повноважень, які призвели до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

За словами захисту Кучми, присутність їхнього підзахисного, згідно з нормами процесуального законодавства, не є обов’язковою.

Як відомо, кримінальну справу щодо Кучми було порушено 21 березня 2011 року за звинуваченням у перевищенні влади і службових повноважень, які призвели до вбивства Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції від 1960 року).

13 грудня 2011 року Печерський райсуд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи щодо Кучми і скасував відповідну постанову Генпрокуратури.

19 грудня ГПУ подала апеляцію на це рішення.

Апеляційний суд Києва 20 січня 2012 року залишив у силі рішення Печерського райсуду про незаконність порушення Генпрокуратурою справи щодо Кучми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...